Какво представлява Фейсбук месинджър бот?

Ботът е виртуален асистент, който симулира разговор, като за целта може да използва Фейсбук месинджър или други платформи. Той дава предварително написани отговори, от които хората могат да изберат един измежду няколко отговора, или да напишат свой собствен отговор .

Ботовете могат да ви помогнат да изградите по-силни връзки с клиентите си, както и да привлечете нови клиенти. Това се случва като чрез бота им давате повече информация относно качествата и полезността на продуктите или услугите които предлагате.

Защо чат бот именно във Фейсбук месинджър?

Вашата аудитория от клиенти вече използва Фейсбук месинджър в ежедневието си. За да сте в контакт с тях и да продавате по-успешно, бизнесът ви също може да се възползва от огромните предимствата, които Фейсбук месинджъра, така или иначе, вече предлага.

Нека да погледнем няколко цифри.

  • Фейсбук месинджър е приложение с над 1,3 милиарда активни потребители! В България те са над 2,6 милиона. Това са много хора, потенциални ваши клиенти!
  • Той е и един от най-ангажиращите канали с 80% средна честота на отваряне на съобщенията.
  • Честотата на кликване върху съобщенията във Фейсбук месинджъра е до 10 пъти по-висока в сравнение с имейлите!

fb messenger

Как да използваме чатбота за маркетинг?

  • Можем да ги използваме за привличане на потенциални нови клиенти.

Например, можете да добавите документ за сваляне към уебсайта си така наречения „магнит за нови клиенти“, който при натискане върху него ще доведе потребителя до вашия Фейсбук месинджър бот. Вие няма да изгубите възможността и за имейл маркетинг, тъй като чрез Месинджър бота бихте могли дори да разширите списъка си с имейли на ваши настоящи и бъдещи клиенти.

  • Възможно е също да сегментирате/групирате вашите клиенти, като им задавате прости въпроси с множество възможности за избор. Така по-добре ще знаете какво точно търсят клиентите ви, а Вие ще можете точно това да им предложите.
  • Ако провеждате уебинари, можете също да използвате бота, за да увеличите процента на посетителите си.
  • Можете да създадете цели продажбени фунии директно в месинджъра.

За да се запознаете по-добре как реално функционира чат бота съм подготвил ДЕМО вариант, който можете да изпробвате напълно безплатно, като натиснете >> ТУК <<

 

>> Продължение към статията „3 погрешни схващания за чат ботовете“

 

agency partner


Андрей Кръстев – бизнес и маркетинг консултант
0896744479
www.andreykrastev.com

Сподели в: